usps

ADL Hulpmiddelen

ADL Hulpmiddelen

Wat betekent de afkorting ADL en wat zijn ADL hulpmiddelen? Wordt u ook belemmerd in uw dagelijkse activiteiten? Lees er meer over in dit artikel.

ADL Hulpmiddelen

Wie gezond is staat er misschien niet zo snel bij stil, maar voor mensen met een beperking kunnen deze verrichtingen een dagelijks terugkerende strubbeling zijn. De impact die een beperking kan hebben is soms heel groot. Mensen raken in een isolement omdat ze niet (meer) in staat zijn goed voor zichzelf te zorgen, laat staan hun levenskwaliteit te verhogen. Eenvoudige activiteiten kunnen door een beperking zo moeilijk worden dat mensen ze soms maar helemaal niet meer doen.  Dat is natuurlijk uiterst vervelend, en daarom worden er voortdurend nieuwe producten ontwikkeld die ervoor zorgen dat deze groep mensen het een stuk makkelijker hebben in hun dagelijkse activiteiten.

De afkorting ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. In bijvoorbeeld de medische wereld en de (thuis)zorg,  bekijkt men in hoeverre iemand zichzelf nog kan redden aan de hand van deze levensverrichtingen. De mate van zelfredzaamheid met betrekking tot deze activiteiten, kan worden versterkt door het gebruik van handige hulpmiddelen, oftewel ADL hulpmiddelen.


ADL-hulpmiddelen zijn ondersteunend en vaak ook verlichtend voor het uitvoeren van de algemene voorkomende dagelijkse levensverrichtingen. Dit zijn bijvoorbeeld douchen, aan en uitkleden, toiletbezoek, koken, eten, lopen, drinken, etc. Dus gewoon wat ieder mens dagelijks doet.


Soorten ADL hulpmiddelen

  • aankleed hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld steunkousen, protheses, sokken of panty’s)

  • douche hulpmiddelen (hulpmiddelen bij het douchen voor mensen met een beperking zoals; douchezitjes, badzitjes, douchekrukken of douchebrancards)

  • hoog-laag bedden (in hoogte verstelbare bedden)

  • huishoudelijke hulpmiddelen (hulpmiddelen bij het koken, afwassen, schoonmaken, eten en drinken, kledingreparatie)

  • Loop hulpmiddelen (rollators, loopkrukken, drempelhulp voor scootmobiel, rolstoel en rollator)

  • sta-op stoelen (stoelen met een elektrische sta-op functie).


In onze webshop vindt u naast diverse ADL hulpmiddelen, ook diverse kleding en accessoires voor de scootmobiel, rolstoel en diverse loopkrukken.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
www.scootmobieleasy.nl 8.9 /10 - 481 beoordelingen